logo PC Service Emmeloord

PC Service Emmeloord

Uw computerhulp in de regio Emmeloord
Reparatie - Onderhoud - Service
Inkoop - Verkoop

Tel. 06-50463458

Home

Prijslijst Wat doen wij Verkoop Contact

Windows 10

Gratis overstappen op Windows 10?
Ondanks dat de gratis upgradeaanbieding van Windows 10 op 29 juli 2016 is beŽindigd bestaat er nog steeds de mogelijkheid om gratis te upgraden. Microsoft heeft namelijk een uitzondering gemaakt voor mensen welke de ondersteunende technologie gebruiken binnen Windos 7 en 8. Activeer ondersteunende technologie en bezoek vervolgens deze pagina van Microsoft. U hoeft hier alleen nog op de button "NU UPGRADEN" te klikken. Hoe lang deze optie nog blijft bestaan is onbekend.

Werkt alles nog na een upgrade?
Er zijn uitzonderlijke gevallen bekend waarbij de grafische kaart en de draadloze adapter niet goed wordt herkend. De DVD speler wordt ook niet altijd herkend.

 Wat is er veranderd in Windows 10?
Teveel om alle veranderingen te benoemen, daarom beperken we ons tot de belangrijkste zaken. De startknop is terug. Alle icoontjes zien er iets anders uit maar zijn wel nog duidelijk herkenbaar. Windows media player zit niet meer in het pakket. Speelde u de windows spelletjes, zoals mijnenveger, hartenjagen en patience? Deze zitten niet meer in Windows 10. Het spelletje Solitaire komt wel terug. Er is een nieuwe functie genaamd taskview. Met deze functie kunt u makkelijker van programma wisselen. Microsoft heeft een nieuwe browser toegevoegd genaamd Edge  

Waar moet ik op letten bij het installeren van Windows 10?
Let op bij het installeren en kies niet voor express instellingen maar voor instellingen aanpassen. Windows 10 wordt dan wel gratis aangeboden maar er zit uiteraard wel een verdienmodel achter. Zet het vakje uit waarbij staat dat uw ID mag worden gebruikt voor reclame doeleinden. Klik op volgende en kijk dan even naar de wifi instellingen. Openbare verbindingen en verbindingen van contacten worden standaard gedeeld, aan u de keuze of u dat wilt. Ons lijkt het beter deze 2 opties uit te zetten.

Hoe kan ik een DVD bekijken?
Windows media player zit niet meer in Windows 10. Een goed alternatief om toch een DVD te kunnen bekijken is het programma VLC media player. Dit programma kunt u hier downloaden.

Hoe Stel ik mijn standaard browser in?
In Windows 10 is Edge automatisch ingesteld als standaard browser. Dit wil niet iedereen. Tevens is Edge nog niet volmaakt en bevat nogal wat bugs. Om een andere browser als standaard in te stellen gaat u als volgt te werk. Klik op start, vervolgens op instellingen, dan op systeem waar u vervolgens weer op standaard apps kunt klikken. Scroll even naar onder totdat u uitkomt bij webbrowser. Kies daar uw standaard browser.

PC Service Emmeloord - Bumalaan 11, 8302 GP Emmeloord
Tel. 06-50463458 E-mail:
info@pc-emmeloord.nl